Thursday, February 17, 2011

rahsia bulan kelahiran



while waiting love bring me lunch,
i try this at facebook, hhahahahaa.
i don't know wanna believe or not.
but mostly semua betul. ;p




xoxo
ikaidris

harapan tinggi dekat kau.

ok, semalam 16hb, which mean my anniversary with epit.
we are now, 1 years and 7 month.
and yes, i'm still couting. hopefully everything ok.
title macam tu ? ye memang aku taruh harapan tinggi dengan dia.
sebab, malu la nak cakap. ahahaha.
sebab aku dah sayang dia. SANGAT. bukan main main.


thanks k, banyak bersabar dengan perangai aku.


love,
ika.

Tuesday, February 15, 2011

wanna go !

actually, i never know about this place.
sampai la, last sunday. tertengok nona@tv3
ada one place ni, sumpah best ! nak pergi sangat );
bukan jauh pun, kat melaka je.
ape eh ? if im not mistaken laa. nama nya,
river cruise. wanna go there so badly );
i told b, he just said. busy laaa, macam mane nak pergi
if both are working now ? yeah, thats true.
saya dah pun start bekerja. mana class nye, kerja nya.
soooooo SAD.


hopefully :
 dreams come true..








xox
ikaidris

menghitung hari sampai ke penghujung

hari terakhir.
1 hari lagi. dan yaaa.
tunggu next entry.










xox
ikaidris

salam maulidur rasul.

Selawat ke atas junjungan besar Nabi 

Muhammad SAW

.
لآ اِلَهَ اِلّا اللّهُ مُحَمَّدٌ رَسُوُل اللّهِ

آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ وَ عَلۓِ آلِ سَيّدنَآ مُحَمَّد

Monday, February 14, 2011

Sunday, February 13, 2011

akan kembali

saya pernah cakap, saya tak sibuk cuma takde masa. kan ?
kali ni, saya betul sibuk, dan takde masa. kenapa ?
 saya akan update soon!
silalah baca entri seterunya kalau nak tau.
tapi, entri tu akan datang.




okthanksbai




xox
ikaidris

Thursday, February 10, 2011

menghitung hari

hari apa ?
itu yang kena tunggu tu.



xox
ikaidris

Wednesday, February 9, 2011

orang melayu hangat hangat tahi ayam

hehehehe,
rasa nya betul kot ? title aku kat atas ni.
korang ingat lagi tak, aku da buat entri nak kurangkan kafein ?
kalau ada yg baca lah.
ok, benda tu tak jadi. ade lah berapa hari je aku tak minum nescafe.
lepas tu ? aku sedut jugak benda alah tu. :p
ketagih ? ye betul. aku ketagih.
maaf ! aku akan cuba lain kali.
bulan depan mungkin ?


xox
ikaidris

tersentak dari lena

mintak maaf.
aku nak sangat cakap dua perkataan ni kat kau.
tapi, macam tak terkeluar.
kenapa ?
aku tak pernah pun nak rasa malu dengan kau.
tapi bila perkataan 'TERIMA KASIH' dan 'MINTA MAAF'
aku jadi. kelu. lidah macam ada tulang. susah nak gerakkan.
aku tau, kau kecik hati.
MAAF. MAAF. MAAF.
TERIMA KASIH,
kerana masih tahan dengan sikap aku.
yang tak tau jaga hati, yang cakap kasar. yang tak pernah nak tanya keadaan kau.
aku terlena dalam sedar seketika.
aku rasa, aku macam aku buat ape yg terbaik, tapi sebenarnya tak.
aku baru sedar dari lena,
aku baru tersentak dari lena,
hanya kerana, kata kata yg kau tulis di buku.
maafkan aku, bagi aku. kau tetap KEKASIH TERBAIK.
MAAF sekali lagi. 
aku rasa macam nak  cakap maaf
sampai berbillion kali.
aku sayang kat kau. sumpah!






xox
ikaidris

Raya Cina saya beria

bersempena raya cina minggu lepas.
aku cuti seminggu. ;p
tak payah seronok la ika, dah habis pun cuti nya.
ok, berbalik pada tajuk,
aku ikut kekasih terbaik balik perak.
macam tahun lepas, 4hari aku kat sana.
sakit sakit la punggung aku naik motor. erk. ;/
ambik kesempatan la cuti lama, aku ikut la dia balik. ;p
padahal, kat kolumpo ni, hari hari aku tengok muka die. -.-
kate orang masa  bercinta kentut pun bau wangi kan ?
eh, tak TAK! bagi aku, cinta tak cinta.
sekali kau kentut, dua kali aku kentut kat kau balik.
peduli pulak aku ? HAHAAH. okthanksbai.


xox
ikaidris

dah dapat susah hati

selepas dapat apa dia nak. dia susah hati. kenapa ?
saya tak pernah tengok muka kekasih terbaik saya seresah itu. kenapa ?
bonda kesayangan dia, dalam keadaan tidak baik lebih tepat lagi,
sakit. dengar cerita kena buatan orang ?
aku yang dengar dengan telinga sendiri sebenar nya, bukan dengar cerita.
orang buat apa, tak perlulah aku sebut kat sini.
tapi, aku masih hairan, dan pelik.
zaman macam ni. ada lagi. benda macam ni jadi ? pelik aku makin menjadi jadi.
entahla. aku bukan tak percaya, cuma lebih percaya kalau benda tu jadi depan mata
macam, aku pergi lihat sendiri orang berubat atau yang sama dengan nya.
aku ikut kekasih terbaik aku pulang ke kampung halaman nya.
dapat tahu, bonda kesayangan dia hanya terkena benda itu.
orang nak bagi kat orang lain, mak die yang kena. kesian.
apa pun, semoga bonda kesayangan kekasih terbaik saya,
cepat sembuh dari sakit nya. AMIN.

apa yang dia nak dia dapat.

bulan lepas, saya sesak.
sesak macam macam. sesak kepala otak, sesak duit. sesak nafas je takde.
kekasih terbaik saya, merungsingkan lagi kesesakkan saya.
saya bagi apa dia mau.walau saya tak dapat apa yang saya mau.
saya tau saya punya akan dapat, cuma lambat sikit.
jadi, saya bagi apa yang saya ada. berapa yang saya ada.
dan dia pun dapat apa yang dia nak

sekarang, saya dapat tengok die senyum, dalam susah hati.
kenapa ?
kena baca entri seterusnya.


xox
ikaidris

saya tak sibuk cuma takde masa

seperti yang tertera di atas.
betul laaa, saya tak sibuk cuma takde masa.
sumpah tak tipu. saya dapat peluang ni.
saya gunakan sebaiknya. ;p


see yaa !
ikaidris